Vinterhelg agility – Tønsberg

Denne helgen var det igjen klart for stevne, og denne gangen var vi på Melsom vidergående skole utenfor Tønsberg. Lørdagen var forbeholdt store hunder, og på søndagen var det for oss med små og mellomstore hunder. Tror nok vi som var der i søndag, var litt heldigere enn de som var der i lørdag, for da ble det rapportert om borti 15 minus fra lørdag morgen. I går var det bare 2-3 minus fra morgenen. Det holder det, da stevnet arrangeres i et ridehus, og det i alle fall ikke er varmere inne enn ute, nesten så det er motsatt. Men for all del, hallen var fin den, og med mulighet for å varme seg i en av varmestuene der, var det ikke synd på oss i dag. Men varmedressen var god å ha i mellom slagene:) Det ble en 9-timers dag i ridehuset, bare avbrutt av noen skogsturer innimellom for å få varme i kroppen. Fine turmuligheter der!

Dommer Ronald Mouwen gjorde ikke akkurat saken lett for oss, med relativt vanskelige baner. I kl. 1 hopp liten kom “hele”  3 stk igjennom uten disk av 17 startende… Jeg var ikke en av dem! Banen passet nok best for hunder uten for mye fart. Der var vi ikke i hoppklassen i dag, da Diva tok litt av kan man si…men det var egentlig bare morsomt… hun har i alle fall begynt å skjønne hva konkurranse er, og tenner bra. Det er bra! Bedre gikk det heldigvis i kl. 1 agility, og det var forresten første gang vi staret agilityklassen, da vi bare startet hopp på vårt første stevne i Moelv.  Farten var ikke like stor når vi kom til den klassen, men på den annen side litt enklere å beholde kontrollen. I tillegg tok vi oss veldig god tid på feltene, og det kommer vi til å gjøre fremover til feltene sitter. Jeg som fører hadde ingen god dag kan man trygt si, og det var nesten så jeg rotet det til i agilitylløpet også, da jeg et lite sekund glemte banen…Klønefører- det er meg!!! Har nok blitt litt rusten i gamet, men satser på å ta det igjen etterhvert…I hope! Uansett klønete føring eller ikke, vi greide feilfritt løp i vårt første agilityløp, og det var greit nok det 🙂 Så ikke noe særlig på de andre, så håpet kanskje vi kunne bli blant de tre beste -men når resultatene kom opp, så sto jammen navnet vårt på toppen… 1.plass!!! Wow, det var vi fornøyd med ja 🙂 Et opprykk i ag også.

Løpet kan ses her; http://www.youtube.com/watch?v=32SZS5P1ZH8

(Har ikke skjønt hvordan jeg “embeder” det enda)

Sted Dato Navn Klasse Plassering Brukt tid Std. tid Banefeil Tidsfeil Tot. Feil Annet Fart: Deltakere Dommer
Vinterhelg-Tønsberg 01.03.2009 Hege Aamodt / Double Barrel’s Jumping Diva Agility 1-liten

1

46,44

48

 

 

0

OPPRYKK

 3,01 m/s

17

Ronald Mouwen
Vinterhelg-Tønsberg 01.03.2009 Hege Aamodt / Double Barrel’s Jumping Diva Hopp 1-liten

disk

 

38

 

 

 

 

  

17

Ronald Mouwen

 Vant jeg dette???

Ridehallen på Melsom vidg skole.

Sånn ser det ut under “briefing”. Dvs når førerne skal lære seg banen uten hund først:)

Ridehallen i det fjerne.

Overskyet med noe tilløp til snø var det denne første søndagen i mars.

3 thoughts on “Vinterhelg agility – Tønsberg

 1. Gratulerer med opprykk! Kjempemoro at du legger ut video av løpet, og jeg synes det er ekstra gøy at du driver agility med en veldig utypisk agility-rase 🙂
  Forresten: min første hund het Santo 😉

  Takk, takk 🙂 Vedr. valg av rase, så var de typiske agilityrasene uaktuelt for meg. Ønsket en liten hund, men ikke sheltie, for å satse på agility. Drømmen var landslagsplass med tiden. I 1996 falt valget på parson russel terrier som et mulig emne. Har ikke angret på det, og i 2002 ble jeg og min første parson “Jackie” tatt ut på landslaget( tror det må ha vært den første parson på landslaget også?), og var så heldig å få gå et VM og et nordisk mesterskap før en skade førte til an hun måtte pensjoneres så altfor tidlig. Etter det har jeg nå hatt en pause fra agilitybanen, men satser nå for fullt igjen med Diva’n min 🙂
  Hannhunden min “Santo” ble for heit på agilitybanen, så hans karriere ble relativt kort 🙂
  Jeg også synes det er gøy å gå med en rase som ikke “alle” andre har… selv om vi har våre utfordringer.

 2. Jeg er også sånn at jeg ikke vil ha en typisk rase neste gang jeg skal ha hund. Min første var blanding, min andre var Border Collie, og jeg har lyst på noe som ikke alle andre har, men selvsagt noe som passer min livssituasjon og livsstil. Finsk Lapphund er den som ligger mitt hjerte nærmest, vi får jo se. Har også tittet litt på Jack Russel, men er litt skeptisk til terrier-rasene. Spør meg ikke hvorfor 🙂
  Det som er gøy med utfordringer, er at lykken er så mye større når man først bekjemper utfordringen 🙂

Leave a Reply