Vinn eller forsvinn og håpløse oppvarmingsforhold

Vinn eller forsvinn kan vel kort og greit oppsummere vår egen innsats under agilityhelgen i Mjøndalshallen 12. og 13. mars;) Veldig fornøyd med en seier, men ikke fullt så fornøyd med 3 disk. (selv om den ene disken viste seg å være feil dømt, så egenlig var det “bare” 50 % disk, men selvsagt litt vel mye det også -vi får prøve å få den ned til 25) Vi disket i ag-løpet, Diva’n hadde svalestupet på vippa friskt i minne(i BØ), og hadde ikke spes lyst til å ta den. To vegringer(!) ble til en disk(!) men vi hadde FINE felt på både bom og møne, og det er jeg godt fornøyd med. Mønefelt har ikke vært vår sterkeste side, selv om vi som regel greier å redde den inn med en klo eller to. Nå gikk hun nesten helt ned, så framgang 🙂 I hopp 2 løpet, ville jeg gjerne få det til, og prøvde å holde fullt fokus, nå hadde skuldrene mine falt litt mere ned etter det første løpet også, så bare å kline til. Diva var på nett og fulgte meg godt, selv om hun har et gir eller to til å gå på, så var det helt grei fart. Feilfritt løp ble det, og jammen holdt det ikke til seier i klassen også 😀 ( av 22 startende) Dermed var opprykk nr 3 i boks, så mangler vi bare 2 til før vi er i klasse 3.


Søndagen gikk ikke fullt så bra, to disk det ble… Ene løpet inn i en tunnell vi ikke skulle, den andre et hinder fra feil retning. Lot som ingen ting og bare fortsatte på løpene, og det var mye bra innimellom. Men merker godt at treningsgrunnlaget vårt er for dårlig nå, blir for lite trening gjennom vinteren dessverre. Men nå ser vi snart lyst på livet igjen… våren er i anmarsj, og i løpet av en uke eller to flyttes banen hjem igjen. Det skal bli deilig!!! Og snart, snart skal Baileysen få begynne å trene så smått igjen også, han er nå friskmeldt av veterinæren, men vi skal fortsatt bygge litt kondis og muskler før vi starter opp igjen agilitytreningen. Tilbake til stevnet i Mjøndalen… vi ble ikke direkte imponert over forholdene der når vi kom. Det var alt for trangt og det var bare så vidt vi greide å finne oss en liten plass å sitte på. Det var egentlig ikke lov å ha med seg egne stoler inn, men det var jo ikke plass til alle på tribunene, så til slutt så ble det tydeligvis åpnet for det, så en del fikk satt seg nede. Det hjalp på litt. De som hadde tidlig startnummer fikk et problem med å rekke til start om man satt på tribunen, for det var et stykke å gå. Alle har ikke med seg noen som hundepasser, så ikke bare enkelt å få det til. Det var den ene negative tingen, den andre store var at det var så trangt i startområdet, at man nesten ikke fikk varmet opp hundene og greie å holde de varme til start. Jeg synes forøvrig det blir lagt mindre og mindre vekt på hundenes ve og vel på konkurranser, og spes da i innendørssesongen. For noen år tilbake var det helt vanlig og ha en liten oppvarmingsbane/hinder som man kunne benytte, nå så er det mindre og mindre av det. Man kan jo varme opp hundene litt ute selvsagt, men kunsten er jo å holde de varme til man får starte, man må jo holde seg i nærheten å passe på startrekkefølgen også. Dette var også tilfelle under Follo-stevnet, det burde absolutt ikke være noe valpeshow ved siden av når plassen bare er sånn akkurat. Der var det også helt umulig å holde hundene varme før start. Det var jo som sild i tønne!!! Utrolig urettferdig for hundene, som lettere kan pådra seg skader pga kald muskulatur. Nå synes jeg klubbene må skjerpe seg litt og ikke presse mest mulig inn på liten plass, men gi hundene våre en fair sjanse til å holde seg skadefrie. Jeg skjønner at det ligger økonomiske grunner bak dette, men det kan ikke gå foran dyrevelferden… Nå ser jeg også at ikke alle ser ut til å prøve å ta seg bryet med å varme opp heller. De står og henger ved start til det er deres tur, men det får jo bli hver enkelts sak. Vil de utsette hunden sin for det, så vær så god. Men jeg VIL ha varm hund før jeg går til start!!! Jeg er selvsagt er jeg glad for at det arrangeres innendørsstevner gjennom vinteren, men jeg håper og tror at det kan løses bedre enn det gjøres i dag. Søndagen i Mjøndalen bli bitte litt bedre, siden de hadde satt av litt mere plass i startområdet, men det er absolutt ikke tilfredstillende. Vi må kunne få litt mere plass og varme opp skikkelig på!!!

Leave a Reply