Oslo Hundeshow og nytt napp

Vårt tredje stevne i mai og vårt 3. napp denne måneden, det er jeg kjempefornøyd med:) Baileysen er skikkelig i siget for tida, og hvis føreren i tillegg kan gjøre jobben bedre, hadde vi hatt enda flere napp;) Prøve og skjerpe meg framover…:0

Av 6 løp i helga var det et feilfritt løp, ett med 5 fp, to med 10 fp og to med disk. Diskløpene er dessverre de eneste jeg har på film 😛

Fredag kveld startet det hele med åpen hopp og åpen agility. Åpen hopp gikk bra helt til jeg ble stående i veien foran slalåmen, og presset ham inn på feil side. Vi ble stående med 10 fp og en plassering et stykke ned på listene.

Åpen agility gikk ganske greit, men et par store svinger og miss på bomfeltet ga oss 5. fp og en 4. plass og premie. Det bar rett hjem for å trene noen løpende felt, og de var helt perfekte, så satset på å kanskje få et treff på feltet lørdagen. Har ingen film fra fredagen, da jeg var alene fra klubben der.

Lørdag morgen kl. 08.00 var vi klar for første briefing og debut i hoppklasse 2, og skulle vi kvalifisere oss til finalen så måtte vi bli blant de tre beste. Så gikk det ikke, Baileysen gikk på feil side av hinder 4, og disken var et faktum. Skjønte ikke helt hvorfor han gikk der, men etter å ha sett filmen så var det liten tvil om at fører igjen var i veien, og han gjorde eksakt som han skulle. Flink hund!!

Ag 1 sto igjen, og etter å ha briefet banen var jeg ikke spesielt fornøyd med oppgangen til bommen. Stygg oppgang(på skrå) som fører til at mange hunder vil ramle av på vei opp, det var heller ikke mulig å legge inn en stor sving da den sto nesten helt ut til gjerdet. Skjønner f….ikke vitsen!!!!! Jeg fant ut at jeg ville ikke risikerer min hunds helse på den, så jeg sa før jeg gikk inn at jeg heller pådro meg en vegring der enn å ta sjansen. Nå disket jeg ” heldigvis” før den, så da gikk jeg bort og tok den etter å ha stoppet ham og fått han rett på.  Flere hunder datt av på vei opp, og det var ikke engang de raskeste, så det sier litt om risikoen…   På denne banen bryr jeg meg faktisk ikke om vi disket eller ikke!!! Ikke alltid det er positivt med utenlandske dommere heller…

Det positive med å starte tidlig og at vi var i kl. 2 hopp og 1 ag, var at vi også var tidlig ferdig, og jeg var faktisk på vei hjem før kl. 13. Da bar det rett videre i konfirmasjon, og deretter hjem til litt kakepynting til konf.kake dagen etter. Rakk også et par felt før vi la oss;)

Opp i otta igjen søndag morgen for samme tidskjema som lørdag, og ny dag innebærer som kjent nye muligheter;) Hopp 2 var ikke av de enkleste med rask hund, og jeg trodde faktisk ikke jeg skulle komme “helskinnet” gjennom, men der tok jeg heldvis feil. Baileysen gjorde et kjempeløp, ingen store svinger eller nesten-uhell. Jeg var kjempefornøyd!!! Som eneste feilfrie var 1. plassen vår, og vi var også 6 sekunder foran den nest raskeste og hele 13 sekunder foran nr 2. Fart: 4,9 m/sek.

Da gjensto bare ag 1, før vi var ferdige for helgen, og i dag møtte vi en fin ag-bane, som man bare kunne glede seg til å gå. Baileysen gikk et godt løp, men en del av muren hadde visst falt -uten at jeg så det, og så misset vi på bomfeltet igjen. Mulig jeg stresset ham der? 10 fp og en 7. plass. Konkluderer med at vi må trene masse felt framover, og at vi er på god vei ellers. Fortsetter med  å ha fokus på tighte svinger, og ser at vi oftere og oftere faktisk får bedre svinger nå.

Det var forresten litt uvant å gå bare 2 løp pr. dag, siste helg gikk jeg ikke mindre enn 7 løp på en dag..(på to hunder altså) -nå var det riktignok kanskje litt i overkant igjen da;)

Stevnet var over for vår del, og da gikk turen rett til Fredrikstad på håndballcup og der ble vi til i dag, så kan ikke si at man ikke har fått mye ut av denne helga 😀

Nå er neste stevne Drammen til helga, så da er det bare og glede seg til nye agility-eventyr…

Og status for mai : av 11 løp kom vi gjennom 7, mens vi disket 4. Det er en statistikk jeg kan leve med;)

3 konf. kaker ble det også “tid” til….

Leave a Reply