Sølv Nordisk lag 2015

image

Vi gjorde vårt beste, men finnene ble for sterke -så da gleder vi oss over Sølv i lagkonkurransen under Nordisk i  Finland 15. og 16 august.  Bailey gikk sine to lagløp feilfritt, og var tellende

på laget begge dager.
Nye regler for året innebar at det var 5 hunder på laget mens de tre beste telte i hvert løp.
Lørdagen ble innledet med hopp og selve finalen på søndag var agility. Tre av de norske hundene gikk feilfritt i hoppløpet, og vi sto dermed med 0 fp etter første dag, men det gjorde også de øvrige landene så her var det bare tiden som skilte. Men vi lå på 2.plass etter dag 1, og skulle ut som nest siste lag i finalen. Sverige jaget bak, under 1 sek  etter oss, mens Finland lå i tet. Alt var fortsatt mulig!
Vi fikk ikke med oss når de andre lagene gikk sine finalerunder,  siden vi var opptatt med oppvarming, men vi hørte jubelen for hver av de feilfrie hundene, så her var det bare en ting som gjaldt og det var å få gjennom tre feilfrie hunder. Første hund ut på det norske laget gikk knall helt til et av de siste hinder, men så ble det disk. Jeg var neste ut og var fokusert og innstilt på å gi alt for å komme gjennom feilfritt. JAAAA. ..vi greide det!!! Herlig følelse, men vi var avhengig av resten av laget.. . Tredje ut gikk bra veldig lenge, men så kom vippe feilen og de ble stående med 5 fp. To igjen.. og alt sto og falt på dem. Kunne de greie det??  Fjerdemann feilfri…en igjen…. og jaaaa også feilfri og vi sto med 0 fp. Vi hadde gjort vårt beste, så da sto og falt alt på hva de andre lagene hadde prestert. Vi visste ikke hva det kunne holde til..det kunne like gjerne bli den sure 4.plassen…  men det  kunne også bli gull. Mens vi ventet i spenning jublet vi og klemte hverandre over vårt feilfrie lagresultat, resten var ikke opp til oss.
Så var resultatene klare.. Speaker er klar for å annonsere….Nordisk mester 2015 vaaaaar Finland…. ok ..gullet røyk…men hvem var neste???? Silver goes to…Norway!!!! Der og da var vi kjempelykkelige over det…vi var på pallen..  Vi slapp den sure 4.plassen og vi var nest best i alle fall 🙂  Så kom Danmark på bronseplass, mens denne gangen var det Sverige som ble stående utenfor pallen. 
Inn på æresrunde, og det var kjempegøy -selv om vi ikke vant gull. Det var en flott laginnsats, og det ble spennende til siste slutt. Vi kjempet! Og det å være en del av et lag er en ekstra flott opplevelse! Og med den norske heiagjengen på tribunen kan det hele ikke beskrives som annet enn en FANTASTISK opplevelse fra ende til annen. Håper å få være med på flere mesterskap, det er bare utrolig moro og være en del av. Nervepirrende og stå på startstreken..ja..-men opplevelsen av og bli heiet rundt banen og selv føle at du gir alt, den er unik.
Individuelt startet det også bra med feilfritt agilityløp. Siden jeg valgte å safe feltene veldig, tapte vi mye tid på det, men feilfritt er uansett et godt utgangspunkt. Og planen var at om vi lå godt an inn i finalen, så skulle jeg slippe opp mye før der og ta en sjanse da.
Men så var det dette hoppløpet på slutten av dagen da. Mye rette tunneler, hente hinder fra baksiden og løpestrekker de lux. Jeg syntes banen var morsom og gledet meg. Det hele startet også fantastisk bra, så bra at jeg faktisk ble litt overmodig og tok en lettvindt løsning jeg IKKE hadde briefet…det ble min bane. Vi gikk på en smell og ble disket. Hadde jeg holdt meg til planen hadde jeg hatt full kontroll akkurat der i det minste. Fryktelig irriterende!!! Så da var vi i realiteten uten av dansen i forhold til medalje denne gang. Men; we will be back!!!! Og jeg -jeg må slutte å ta dumme valg i kampens hete 😉

image

Leave a Reply