Jumping Diva på agilitytrening

I dag har Renate (10 år) og jeg vært og trent begge hundene litt i agility i ridehuset.

 

Renate har fått lov å ta over vilbassen litt så han får gått litt også, og også for å gjøre noe sammen.

Vi satte en liten bane med 5 hoppehinder, tunnel, hjul, bom og slalåm, og med noen av hopphinderne to ganger fikk vi en bane på 12 hinder. Diva følger veldig bra, men slalåmen volder litt hodebry for henne etter to-tre ganger. Går som regel feilfritt de første gangene, men så er det som hun aldri har sett hinderet før. Dette er litt typisk for ferske hunder, de blir veldig fort slitne i hodet, og da funker ikke hjernecellene helt som de skal 🙂 På bildet her er hjernecellene fortsatt inntakt.

 

Trente først en økt med henne, så fikk Renate og Santo gå litt, før vi tok en liten økt igjen helt til slutt. Hjulet går veldig fint, har vel trent det på de 3 siste treningene, og hun har fattet poenget her. På bommen er det nedfeltet som virkelig gjelder, oppgangen er sjelden noe problem for de små hundene, men derimot feltet ned er det absolutt ikke noe problem å hoppe over når man kommer i fart( og det skal man da jo som kjent helst IKKE gjøre) Nå lærer jeg henne og stoppe helt nederst på feltet med en godbit, og det funker bra så lenge. Jo større farta blir over bommen jo vanskligere blir det, men her er det bare terping og atter terping som gjelder.

Nå som isen begynner og forsvinne litt hjemme på gårdsplassen håper jeg å få inn noen slalåmøkter i løpet av uka, så får vi trene bane igjen til helga.

Renate fikk også lov å ta Diva en runde, og det går jo rett så bra det 🙂

Etter treningsøkten tok vi en liten tur, før det bar hjem til litt mat og et bad på begge hundene. Nå sover de søtt her 🙂

Ha en fin uke!!

Leave a Reply