Diva får en "lillebror" -en liten sheltiegutt:)

Etter at Santo så brått gikk bort i sommer, måtte vi begynne å tenke ny hund litt fortere enn jeg egentlig hadde planlagt. Ønsker til enhver tid å ha to hunder i huset, både som selskap for hverandre, og på den annen side så vet man aldri hva som kan skje. Et liv uten hund er jo ikke noe liv!

Jeg kunne tenke meg å prøve en rase med mindre jaktinstinkt ved neste korsvei, og her var vi brått. Var inne på tanken om både pyrre, kromföhrlander og evt Border Collie. Brukte ferien til å sjekke opp litt om de forskjellige rasene, oppdretter m.m. Snakket med mye folk og tittet på hunder. Til slutt så var det fornuften som seiret, og vi valgte en rase som jeg egentlig  i utgangspunket ikke hadde på min “liste”. Men en rase jeg selvsagt har sett mye til på agilitybanen; shetland sheepdog ( sheltie) Bakgrunnen for valget var flere; har en datter på 12 år som har lyst til å prøve litt agility, og skulle hun få muligheten før hun flagrer ut av huset måtte det bli nå. Dette er en fin rase å begynne med. En annen grunn er at det er viktig at to hunder i samme hus går bra sammen. Diva simpelten elsker sheltier 🙂 Grunn 3- Det må være en hund man kan satse med i agility, regner med at en del av treningen må mor ta seg av, og da må vi ha noe med “guts”. Vi vil jo selvsagt prøve å få en hund så langt som mulig, og med mulighet til å hevde seg i eliten. Hvem som til slutt ender opp med å konkurrere med ham, får vi se på etterhvert, men regner med at det kombineres litt. Vi får se på hvor flink denne 12-åringen er til å trene, ellers så blir mor stedfortreder 😉 Blir vel ikke veldig lei seg… hehe.

Så har vi vært så heldig å få tilbud om valp fra kennel Sunborne, og nå nærmer valpene seg 4 uker, så nå er det ikke lenge igjen!! Vi gleder oss stort, og neste helg planlegges det en visitt for å hilse på vidunderene. Vi kan velge mellom en av to hannhunder, så får vi se hvem av dem det blir etterhvert:)Men tror uansett at dette blir veldig bra!

De to fremste skal det velges mellom. Har nok en liten forkjærlighet for den fremste som blir skygget sobel, men vi får se etter å ha hilst på de. Spennende dager i sikte…:)

Bildet tatt av oppdretter: Jorun Iversen

3 thoughts on “Diva får en "lillebror" -en liten sheltiegutt:)

  1. Dette blir spennende Hege. Gleder meg masse til å se han og ikke minst følge utvikling hehe.. blir jo spennende å se hvem som går med hvem etterhvert…

Leave a Reply