Agility treninger

Linken til agilitytreninger er oppdatert med treningsdag og tid, for de på min treningsgruppe gjennom året:)

Sånn det ser ut nå, så er det fortsatt en del som ikke er på ferie, så treninger blir det de neste ukene. Har satt opp en Janita-bane, så her har man litt av hvert å trene på framover. Den samme banen kan vi nok bruke i flere uker med litt små forandringer, her er så mye muligheter… Jeg har hatt den oppe i et par uker allerede og går og småtrener og småplukker litt både titt og ofte ( så fort formen er noenlunde). Av og til legger jeg bare pinnene på bakken, bare for å trene litt handling uten behov for de store oppvarmingene. Da kan man ta 5 min nå og da…dessuten har jeg en stk ung hund som ikke får lov og hoppe alt for mye enda, og trene vil han jo absolutt -og det er bra:) Så vi leker oss gjennom noen økter, mye moro og litt “alvor” uten å sette for mye press.

To nye tunneller er bestilt, så er jeg heldig dukker de opp i løpet av neste uke en gang, og det blir i alle fall bra. Da kan man man bygge det meste av baner vi finner “der ute”! Det er jo trenden nå, men mye tunneller i banene, så da får man jo bare henge med;) Satser på at det blir mye agility her hjemme  -både for meg selv og andre, fram til vinteren kommer i alle fall, men det snakker vi ikke om nå, for nå er det sol og sommer, og det er ikke mindre enn superdeilig.

Når det gjelder egen trening er jeg alltid opptatt av at det skal være lystbetont, man blir ikke god uten at hunden har gleden i seg over å få lov og gå agility, da vil man ikke ha fart nok til å hevde seg. En glad hund løper fortere, og ivrer etter å gjøre oppgavene den blir bedt om. Har man ikke en glad hund på banen, bør man nok revurdere  treningsopplegget sitt, det er ikke sånn det skal være.  Vi skal ha det GØY SAMMEN MED HUNDEN  VÅR på banen. Dermed er det viktig å gi seg på topp, dvs før hunden blir sliten og lei. Alle hunder har ikke den tenningen på agility fra første stund, så da gjelder det å finne nøkkelen, sånn at  hunden vil gjøre den jobben med liv og lyst. Hvis man stadig “stanger hodet i veggen” og ikke kommer noe videre med den treningen man har gjort, så er det ikke dumt å prøve seg med noe nytt. Ikke etter et par uker, men etter måneder og kanskje også år, som ikke gir resultater, da ville jeg nok revurdere opplegget litt;) I alle fall hvis man vet at hunden har potensiale i seg.

Jeg er også hellig overbevist om at man ikke blir god alene, det er viktig å knytte til seg treningskamerater(og/eller instruktører) som kan plukke litt på deg, for det er som regel lettere å se feilen på andre enn seg selv. Jeg er glad jeg ikke sitter med fordommer mot at andre kan hjelpe meg videre på veien, sånn som det virker som en del andre gjør iblant. Man skal helst være “verdensmester” selv, og for all del bare fortsett med det, men jeg tror fortsatt på at sammen er vi sterke…og sammen kan vi utvikle oss videre. Se og lær både av andres feil og hva de gjør for å få det til. Ha en fin treningssommer! 🙂agilitybane

Leave a Reply