Agility-VM og agility NKK Vikingskipet

Første helgen i oktober var viet til agility-VM live på skjermen, i alle fall det nest beste når man ikke var tilstede under årets mesterskap i Tyskland.  Når man sitter foran skjermen fra kl. 07.30 på en lørdag og søndag så er man vel kanskje litt i overkant interessert i agility …:0  Super spennende var det i alle fall,  og såpass inspirerende at man til og med er ute i pausen tidlig på morgenen i morgenkåpe(!!) -rosa sådann…og tar en liten agilityøkt på banen… 

VM gir med andre ord et skikkelig kick, og en ekstra puff i eget treningsarbeid. Håper selvsagt at vi en dag er med i kampen om en VM-plass igjen, for kommer man med dit  er det en opplevelse for livet. Men ellers så får man nøye seg med å være supporter,  det er gøy det også:) Mye bra agility fra VM kan ses på Youtube.

Beste norske prestasjon sto det lille laget for med en 5. plass, det var så nære, så nære pallen -og kjempesynd de ikke greide det. Ellers så synes jeg det var morsomt at en parson russell terrier kom på pallen i klasse liten( dog ikke norsk, men allikevel) og ikke minst at den norske troppen besto av hele 3 Sunborne hunder ( som min Bailey) Ellers så var det mange bra enkeltprestasjoner av de norske, men ikke bra nok til å hevde seg i toppen denne gangen.

For min egen del har jeg vært på nok et stevne, og denne gangen var det NKK stevne i Vikingskipet 10. okt. Vårt første innestevne etter at vi startet opp igjen, og spennende og se hvordan det ville bli. Ag 1 liten var første klasse ut, og her mangler vi et opprykk for å komme opp i klasse 2. Hadde håpet vi skulle greie det før sesongen var slutt,  men dessverre pådro vi oss en feil i slalåm (igjen). Hun var litt “tuslete” i første starten, og når hun ikke er ordentlig på hugget så lar hun seg lett distrahere sånn som f.eks i slalåm. En liten smellelyd på sidelinjen, gjorde at hun ble uoppmerksom og gikk forbi en pinne, så var det kjørt.. *Litt dårlig fart hadde hun og hun brukte evigheter på feltene, men så ble det da ingen feltfeil i det minste 😉 Nå var jeg vel litt tuslete selv ogsåi første starten, så vi får nok dele på skylden… hehe… Men uansett, får ikke sagt det ofte nok, det viktigste nå er tross alt at hun fungerer og holder seg på banen. Resultatene kommer i andre rekke nå i starten, men selvsagt er det jo morsomt når det klaffer også, skal ikke legge skjul pådet.

Uansett -vi skulle ut i hopp 2 også denne dagen, og jegbestemte meg å gi jernet litt her, og utrolig hvor godt det hjelper altså 🙂 Diva var kjempetent og gikk et flott løp, selv om hun slet litt med glatt underlag i svingene og sågar gikk “på trynet” en gang. Felfiritt ble det, og så var det bare å vente på resultatene…  endelig kom de…. og øverst på listen tronet Double Barrel’s Jumping Diva gitt… Yeah!!1 Førsteplass og nok et opprykk. Superbra!!!! Det var opprykk nr 2, og 3 stk gjenstår før vi er i klasse 3 hopp. Ikke at det det trenger å være fort gjort forsåvidt, men det har i alle fall vært full klaff i de to første løpene i hopp 2, og jeg synes at det har gått over all forventning denne høsten. Til helgen er vi klare for sesongens site stevne for vår del, så får vi se om siste opprykk i kl 1 ag er innen rekkevidde da… uansett så håper jeg vi får til et godt løp eller to i løpet av dagen. Vi gleder oss :)))

Leave a Reply