Sesongstart 2014 -Langesund

Woop-woop….så var det klart for sesongstart, og det føltes helt ok 🙂

Vi har hatt en lengre agilitypause etter NM, planlagt sådan, siden jeg mener at alle har godt av en liten pause innimellom. Ikke for det, jeg kunne gjerne ha trent jeg, da ting virkelig begynte å falle på plass med Bailey i høst, og det var så gøøøy. Men man har ikke vondt av å glede seg til å begynne på igjen heller. Og romjula var nettopp tida for oppstart av agilitytreninga igjen. Egentlig litt snaut med tid før sesongstart igjen, men man får bare ta det litt pent og ikke ha så store ambisjoner i starten av sesongen. Så det ble noen små pene økter i tre uker, og så var vi så klare som vi fikk vært på nåværende tidspunkt. Litt lite felttrening ble det, rekker ikke alt på kort tid, og det skulle vi få svi for 😉

Knerten (bobilen) fikk på vinterdekk og til Langesund vi dro. Kjempespennende etter to mnd konkurransefri :0

Sørlandshallen var kjempefin og underlaget helt supert med knallgodt feste. Arrangørene sviktet som vanlig ikke, alltid trivelig på disse stevnene. Første løp på lørdag var lagkonkurransen, nå med to nye mellomsmurfer på laget, mens jeg selv gikk med to. Mine var rimelige klare og dro på så det holdt, holdt også til disk, men heller ikke helt håpløst. Med mine to disk hjalp det ikke at resten av laget fullførte, så fy, fy til gammelsmurf 😛

Neste løp var agility, og spenningen var stor i forhold til spes feltene. Selve banen gjorde at jeg ikke tok sjansen på å stoppe selv ved feltene i tilfelle de gikk av før de fikk beskjed, for da var sjansen for disk rimelig stor, så tok en sjans med å løpe de ned. Strategien slo feil, felt feil på begge på bommen…blæææ. Men ellers gikk de begge et rett så pent løp, og Bailey ble stående med 5 fp, mens Turbo ble stående med 10 fp, og det holdt faktisk til 5. og 6 plass og premie med begge.

Siste løp lørdag var hopp kl. 3. Bailey gikk et knalløp og vi tok hjem sesongens aller første seier i sesongen alle første hoppløp. Kjempefornøyd med den!!! Turbo gikk også et fint løp, men fikk en vegring og havnet med det langt ned på lista, med hele 14 feilfrie hunder…

Langesund 2014

Alt i alt en fin, fin stevnedag, rom for forbedringer ja, men Turbo hadde med disse to løpene kommet gjennom sine to første kl. 3 løp, og Bailey viser at han har beholdt den fine formen fra slutten på 2013.

Søndag startet med hopp 3, og jeg følte det var en bane vi kunne få til. Turbo var først ut og gikk et feilfritt løp… yeahhh, vårt aller første feilfri kl.3 løp 🙂 Vi hadde litt å gå på tidsmessig, vi kunne hatt en del mer effektive svinger, men dog, kan ikke være annet enn fornøyd. Vi ledet også lenge, og det var faktisk litt kult med Tilogmed-Turbo -som er nye kallenavnet hans… hehe

Med Bailey var jeg skikkelig klar for å knalle til, og det startet kjempebra, men dessverre dro jeg ham forbi et hinder og vi disket. Da var det bare og se om det kunne holde til en plassering med Turbo -og det holdt faktisk til en 4. plass og CERT!!! Og det var tett, tett bak 2. og 3. plassen. Irene vant og slo oss med to sek, men det er helt greit og faktisk mindre enn jeg trodde. Kanskje det kan bli litt moro med Turboen også denne sesongen 😉

Langesund 2014 -cert

I Agilityløpet gikk jeg på en ny disk med Bailey, mens Turbo kom gjennom med en feil og to vegringer (han er ikke alltid helt sikker på om jeg mener det jeg sier) Selv med 15 fp så holdt det faktisk til en 6. plass og premie, da resten faktisk disket. Men med dette løpet hadde faktisk Turbo kommet gjennom alle sine kl. 3 løp denne helgen, og premiert i tre av dem. Ikke verst med 100 % gjennomføring nå, mot 100 % disk i kl. 3 før jul 😉

Dog disket han begge lagløpene denne helgen, mens Bailey gikk et feilfritt lagløp til slutt denne dagen. Dessverre disket resten av laget og forresten alle de andre lagene også, så dårlig med NM-napp på lag for både den ene og andre denne helgen…

Når jeg ser tilbake på helgen, så er jeg fornøyd med mye av handlingen min, som jeg føler faller litt på plass innimellom nå, og hundene presterer også bra. De gjør sitt beste for meg, gjelder bare for meg å  bli enda bedre på å gi riktige signaler til rett tid. Litt mer treing uttover nå vil nok også hjelpe bra.  Vi må trene mye felt framover, og Turbo trenger  å bli litt tryggere på min handling. Bailey presterer når jeg timer rett, så da er det vel bare å gjøre det da… Uansett godt å være i gang, vi har mye vi jobber videre med, og vi håper å være med å gi kamp om pallplassene uttover sesongen også. Gleder oss alt til neste helg, da er det Kløfta som gjelder….

Dessverre bare ag-løpene lørdag som ble filmet, men man kan se at farta er det ikke noe å si på 😉

 

Leave a Reply