Lagotto-valper

Jumping Diva og Co på valpebesøk ( selv om ikke hun fikk hilse på dem denne gangen, det er litt tidlig)

I påsken tok vi turen hjem til min mor og far, som bare noen dager tidligere hadde fått sitt første kull med lagottovalper. I det første kullet ble det født 7 valper, hvor av den ene døde rett etter fødsel. Men i alle fall så ble det 4 tisper og 2 hanner, alle friske og raske.

Og jo; det skal finnes to øyer under alt håret 🙂

 

Lagotto Romagnolo er en gammel italiensk rase, som har blitt omskolert fra vannhund til trøffelhund.

Her er lagottoklubbens rasebeskrivelse: ( Hentet fra http://www.lagottoklubb.org/)

Lagottoens mest karakteristiske trekk ved første øyekast er den ganske kort, myke og krøllete pelsen. Den skal være kraftig krøllet over hele kroppen – kun hodet, ørene og skjegget får ha mindre krøll.  Pelsfargen skal være enten ensfarget hvit, skittenhvit, leverbrun, brunskimmel eller aprikos eller hvit med leverbrune eller aprikos flekker.

Helhetsinntrykket skal være en nærmest kvadratisk hund som ikke skal se lavbeint ut.  Kroppen skal gi et bastant inntrykk – hvilket først og fremst kommer fra den krøllete pelsen og godt oppdratte buklinjen. Halsen skal være kraftig og ganske lang, og halen bæres vagt oppover eller til og med rett opp når hunden er alert og opphisset.

Tisper veier mellom 11 og 14 kilo og har en skulderhøyde på 41 – 46 cm.
Hannhunder veier mellom 13 og 16 kilo og har en skulderhøyde på 43 – 48 cm.

 

 

 Over: Her er alle seks i dyp søvn

Under: Baroncina med halve flokken.

Og under her resten av gjengen 🙂

*************************************************************************************

Kull nr 2 ble født noen dager senere, her ble det født kun 3 valper; 2 hanner og 1 tispe.

Emi var ikke spesielt interessert da de to første ble født, så her var det godt det var "jordmor" med. Da siste mann kom, som for øvrig var den lille tispevalpen, våknet morsinstinktet og etter det har hun omtrent ikke hatt tid til og forlate de små. Fort ut for og tisse, og inn igjen. Hun må nesten hales ut !!

 

Vi får ta turen igjen om noen uker, når det begynner å bli litt liv i flokken, og også ta noen flere bilder. Når de er 8-9 uker så skal de ut til nye hjem, og noen er allerede bortbestilt. Det skal blir spennende å følge dem videre! 

Nydelige er de i alle fall, og nydeligere blir de for hver uke 🙂

2 thoughts on “Lagotto-valper

  1. Å så nydelige hunder!
    Nå fikk jeg faktisk lyst på hund igjen, selv om jeg egentlig er et kattemenneske!

  2. Jeg har planer om “dog-napping” jeg. Da jeg så dem i påsken så var dem så små at jeg kunne bare å hatt dem i lommene. Nå driv dem å blir så store at jeg ikke kan ta dem lenger uten å blitt latt merke til?!
    Men, men, Klarer meg med Petra tenker jeg. Som har fått det får seg at ho skal ligge mellom oss, oppå dyna. Da blir det ikke at så mye dyne til å varme oss, hehe!

    Pernille!

Leave a Reply