Tusen og en natt

Har funnet ut at jeg har minst “tusen” ting å trene på, så den “lange” konkurransefri perioden fram til midten av januar ble plutselig så alt for kort…. Nå håper jeg på masse tid til å trene på framover og håååper at de skikkelige kuldeperiodene styrer unna i vinter. Går fint å trene på 10-12 minus men uttover det blir det bare litt pusleri uten noe særlig fart og svinger.
Målet mitt hver dag er å være ute med hundene borti to timer, og som regel betyr det en times tur og en time i hallen fordelt på to hunder. Trener selvsagt ikke knallhardt agility en time om dagen, men pusler med litt forskjellig og leker en del. Tida går fort når man har det moro 🙂
Nå er det perfekte treningsforhold i hallen, med minusgradene forsvinner kondensen -som det kan bli litt av i uisolert hall -og nå er det tørt og fint og strålende underlag. Den kalde vinden slipper vi unna også, selv om kuldegradene selvsagt er der. Men er det ikke kaldere enn nå er det null problem når man holder seg i aktivitet. Passer egentlig helt perfekt å trene alene nå, da slipper man å stå og vente og bli kald 😉 Kan jo ikke trene alene helt tiden selvsagt, men noen økter i uka alene er flott. Da har man tid og ro på seg til å trene små momenter som er så viktige.¨
Det geniale med å ha ren agilityhall er at det alltid står en bane opp og man trenger ikke bruke masse tid og energi på og bygge opp og ned bane hver gang man skal trene. Man sparer masse tid i en travel hverdag. Så heller mindre inntekter og denne unike muligheten. Jeg simpelten elsker det!
(For meg blir det selvsagt litt mer jobb den dagen i uka jeg bygger banen alene, men jeg koser meg med å lage baner og finne kombinasjoner og trene på, så det går veldig fint)

Så tilbake til alt man MÅ trene på….hvor skal man begynne…. kortere og mer effektive svinger generelt, raskere og kortere svinger etter rette tunneler, bli sikrere og kjøre mye mer trykk når man skal i mellom hinder dvs jobbe mye med hente og sende ,unngå slalåmfeil, at jeg skal holde meg i bevegelse og ligge i forkant alle steder jeg kan greie, altså offensivt, og ikke minst RC (løpende felt) Har snart et hatforhold til nettopp dette, men jeg gir det 3 mnd til, og har jeg ikke da sett noe framgang på stevner så går jeg over til 2o2o. Det blir et hardt nederlag og ikke noe jeg ønsker, for når Norge ligger 3-4 sek bak de beste i verden som det er, har vi ikke tid til å sløse bort tid på feltet. Men nå har jeg fått litt ny inspirasjoen fra Silvia, så vi kjører på en stund til, så får vi se.
Turbo begynte jo også å trene planken med tanke på løpende felt, men det ble så mye repetisjoner med to hunder at jeg orket rett og slett ikke -så lenge jeg ikke er sikker på å få det til med en hund engang. Derfor har jeg trent inn 2o2o på ham, og tenker å debutere i agility med ham på nyåret. Så har jeg to stk i kl 1ag…. ja, ja… kanskje lillebror rykker opp før storebror gitt 😉
Tre økter i hallen har vi fått til denne uken, og i dag ble det nesten natt-trening, klokken viste visst 23.30 når vi kom inn gitt. Så fikk vi i alle fall trent noen få av de tusen tingene vi har og trene nå i de sene nattetimer i dag. Sånn går det med håndballkamp på TV og håndballkamp for jenter 16 før det.
God natt 🙂

5 thoughts on “Tusen og en natt

  1. Det er godt å ha noe å trene på, og ja det er godt å bare kunne være alene å trene nå i vinterkulda, slipper venting. I fjor trente jeg masse på dagen i divhuset til Asker HK i lier, det var gull verdt. Denne perioden er Trixie dårlig i en klo så har ikke fått trent på lenge nå. Jeg håper du fortsatt klarer løpende felt, lykke til med det og taite svinger 🙂 God jul når det nærmer seg 🙂

    1. Taite svinger må vi ha ja, skal jeg ha noen muligheter til å slå deg og Nina på tida en gang 😉
      God bedring til Trixi -håper hun snart er treningsklar 🙂

  2. Flott å lese at både 2- og 4-beinte koser seg med trening i den flotte hallen din, Hege!
    Lykke til med begge gutta utpå nyåret.

Leave a Reply